2 °C Antwerpen, BE
zondag 3 december 2023
2 °C Antwerpen, BE
zondag 3 december 2023

Kritiek op Máxima klinkt steeds luider

Kritiek op Máxima klinkt steeds luider

Foto: Brunopress.nl

Valt populaire koningin uit de gratie?

Op 30 april zal het precies tien jaar geleden zijn dat koning Willem-Alexander de troon overnam van zijn moeder Beatrix. Het betekent tevens dat zijn eega Máxima zich al tien jaar koningin mag noemen. Gedurende zijn koningschap bleek meer dan eens dat de koningin met haar charmante en innemende persoonlijkheid een van de sterkste wapens van haar man is.

Ze voert dan ook al jaren de lijst van populairste leden van het Koninklijk Huis aan.

Vraag is alleen voor hoe lang dat nog zo zal blijven. Een vraag die ook het magazine Weekend zich stelt.

De laatste tijd is de echtgenote van koning Willem-Alexander immers steeds vaker het mikpunt van kritiek, vooral dan op sociale media. Zo ook weer toen ze onlangs de Week van het Geld opende, een initiatief van het platform Wijzer in Geldzaken waarvan de koningin erevoorzitter is. Dat platform wil onder meer jongeren laten inzien dat ze verstandig met geld moeten omgaan. Op zich opent Máxima de Week van het Geld ieder jaar in haar hoedanigheid als erevoorzitter. Alleen viel het dit jaar extra op omdat het thema ‘Bedwing de Bling’ was. En als koningin heeft Máxima natuurlijk meer dan genoeg geld en ‘bling’, in de vorm van juwelen, ter harer beschikking.

Haar criticasters uiten dan ook vooral kritiek op het feit dat iemand in haar positie (lees: die geld en opsmuk in overvloed heeft) anderen die het met veel minder moeten doen gaat zeggen hoe ze verstandiger met hun geld en middelen kunnen omgaan. Toch is de keuze voor Máxima als erevoorzitter niet zo vreemd als ze op het eerste zicht lijkt: Voor ze als verloofde van de toenmalige kroonprins naar Nederland kwam werkte de koningin, die economie studeerde, bij een aantal grote banken. Volgens een expert die al met haar samenwerkte maakt dat dat ze de kennis en kunde in huis heeft om andere mensen verder te helpen.

Showbizznieuws 24/7