René Karst: “Mensen halen daar te vaak hun neus voor op”

Foto: Showbizznieuws247.nl

Er zijn veel mensen die regelmatig muziek van René Karst opleggen, ook binnen het koningshuis. Zo heeft kroonprinses Amalia ooit verteld dat ‘Atje Voor De Sfeer’ op dat moment haar lievelingsliedje was.

Als Amalia van zo’n liedjes houdt, dan kan het ook bijna niet anders dan dat Amalia ook wel af en toe van een leuk feestje houdt. Karst is er dan ook van overtuigd dat er in iedereen wel een beetje een feestbeest zit.

“Ik hoor heel vaak mensen die hun neus ophalen voor het Nederlandstalige lied? Maar je mag best trots zijn op je taal. En dat er op dit moment heel veel jeugd is die het Nederlandse lied hoog in het vaandel draagt, daar ben ik trots op”, zegt hij in Party.

De zanger ziet het vooral als een voorrecht dat hij in het Nederlands zingt en dat hij daar ook een deel van mag uitmaken.

“Ik prijs me ook gelukkig dat ik een jong publiek aanspreek. Ik merk dat ook als ik hier door Hoogeveen loop. Dan moet ik tien keer stoppen, omdat ik met allerlei jeugd op de foto moet. Ik ben zelf niet meer de jongste, maar ik spreek wel een jong publiek aan. Dat vind ik mooi.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.