17 °C Antwerpen, BE
maandag 27 mei 2024
17 °C Antwerpen, BE
maandag 27 mei 2024

Willeke Alberti: “Voor alles is een leeftijd”

En die bereikt ze misschien wel stilletjes aan

Foto: Peter De Smedt

Zowel Willeke Alberti als Ria Valk zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Toch draagt Willeke dat lintje eigenlijk nooit.

“Dat ik een koninklijke onderscheiding kreeg, is een van de mooiste momenten uit mijn leven. Ik ben heel erg koningsgezond. Toen was Beatrix nog koningin en in mijn hoofd is zij een heel dierbare vriendin. Ik vind het nog steeds heel bijzonder dat ik een lintje heb. Ik ben er trots op”, zegt Willeke in Party.

2024 is een jaar vol leuke dingen op de planning voor Willeke. Zo mag ze in maart optreden bij het Herinneringen Top 50 Concert van Alzheimer Nederland.

“Ik word voor heel veel dingen gevraagd en ik vind ook alles leuk, maar ik weet ook dat voor alles een leeftijd is. Wat ik het liefste doe, is optreden voor Nationale verenging De Zonnebloem en met mijn eigen Willeke Alberti Foundation voor de senioren.”

In het theater zullen we Willeke niet meer vinden, dat laat ze nu aan anderen over. Maar toch mist ze het om daar te staan. “Ik heb dat allemaal gedaan en heb mijn afscheidsconcert in het theater gehad. Ik wil ook nog een beetje leven, met mijn kinderen en kleinkinderen leuke dingen doen en dan merk je wel dat je heel veel dingen gemist hebt. Op een gegeven moment moet je keuzes maken en dat heb ik gedaan en daar heb ik geen spijt van.”

Showbizznieuws 24/7