Miryanna van Reeden: “Ik ben één van de weinigen die haar steunt”

Foto: VTM

Leeftijdsdiscriminatie, het is een probleem in de acteerwereld waar mannen weinig last van lijken te hebben. Vrouwen daarentegen die worden er al heel vroeg mee geconfronteerd. Eenmaal boven de 40 worden actrices veel minder snel gevraagd voor een auditie of rol.

Zo ook actrice Miryanna van Reeden. Zij speelde 6 jaar geleden nog mee in ‘GTST’ en kreeg sindsdien geen enkele rol meer aangeboden. Zij vult haar tijd nu met het inspreken van luisterboeken en werkt als regisseur voor een audio-productiestudio.

Zij kreeg door haar job het boek ‘Wat de fak’ onder ogen, geschreven door voormalig ‘Flikken Rotterdam’-actrice Maryam Hassouni. Zij is helemaal klaar met de Nederlandse acteerwereld. En dat heeft een goede reden.

Zij kwam vaak in confrontatie met seksisme, racisme, intimidatie en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Iets waar Miryanna ook mee in contact kwam.

“Ik ben één van de weinigen die Maryam openlijk steunt. Ze krijgt weinig steun van mensen uit het vak. Acteurs zijn eenpersoonsbedrijven. Dat geeft ze een zwakke positie. Ze moeten altijd waakzaam zijn: wat kan ik vertellen, en wat niet? Maryam openlijk steunen is zeggen: er is iets mis met het systeem”, klinkt het in Story.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.