Ben Cramer: “We komen niet bij elkaar over de vloer”

60 jaar, zo lang staat Ben Cramer op de planken. Hij heeft al heel wat artiesten de revue zien passeren en heeft er al jammer genoeg ook heel wat weten te overlijden. Zo ook André Hazes sr. Zij hadden een goed contact met elkaar.

“We woonden beiden in Baarn en zagen elkaar af en toe. Dan kwamen we bij elkaar over de vloer, maar dat was niet regelmatig. Dat had ook met ons werk te maken. We waren altijd onderweg. Als artiest heb je eigenlijk geen sociaal leven. Zeker niet toen we dag in dag uit optraden”, vertelt Ben in Story.

Ben houdt goede herinneringen over aan André Hazes en heeft hem altijd een geweldige zanger gevonden. “Je hoefde er niet van te houden, maar hij had een heel mooie kleur in zijn stem. Hij kon je raken. In zijn genre was hij een van de besten.”

Ben en André kwamen goed overeen, maar natuurlijk zijn er ook altijd collega’s met wie het minder goed klikt. “Vrienden zijn voor mij mensen die ik kan bellen als ik midden in de nacht ergens met een lekke band sta. Van wie ik zeker weet dat hij dan komt is mijn broer van 89. Hij is er altijd voor me. Echte vrienden kun je op één hand tellen.”

Cramer heeft een goed contact met onder andere Dries Roelvink en Lee Towers en ze delen samen een aantal dezelfde interesses. “Daardoor krijg je andere, diepere gesprekken, maar we komen niet bij elkaar thuis.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.