Mariska Bauer: “Ik weet niet of ik nog 100% de oude wordt”

Foto: VTM

Maar het gaat goed met haar

Een herseninfarct krijgen, het is een nachtmerrie. Mariska Bauer, de vrouw van zanger Frans Bauer werd er door getroffen op 4 januari 2022. De weg tot revalidatie was lang en moeilijk, maar Mariska staat alweer een heel eind verder dan een goed jaar geleden.

Maar de angst zit erin, en die zal niet snel verdwijnen. “Ik ben soms bang, ja. Vooral omdat ik dit niet heb voelen aankomen. Ik heb geen hoofdpijn gehad, voelde mij niet slecht… ik ben het vertrouwen in mijn lichaam kwijt en dat moet ik terugwinnen. Dat heeft tijd nodig, dat gebeurt niet zomaar na een week”, zegt Mariska in Dag Allemaal.

Toch heeft Mariska al heel wat vorderingen gemaakt en staat ze al een heel eind verder. Maar haar lichaam vertrouwen, dat zal niet meer gebeuren.

“Ik denk er wel niet meer altijd aan, enkel als ik me minder goed voel. Als ik het in procenten moet uitdrukken, denk ik dat ik weer voor 95% de oude ben. Of dat ooit weer 100 wordt, dat weet niemand”, zegt ze in Dag Allemaal.

Frans is trots op zijn vrouw en de weg die ze heeft afgelegd. Toen ze uit het ziekenhuis kwam, kon ze nog amper iets. “En ze oefende met kralen om haar motoriek terug te krijgen. Maar dat ging moeilijk. Dat is heel emotioneel, als je je vrouw met kraaltjes bezig ziet en het lukt niet. Dat zijn dingen waar je normaal niets over nadenkt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.