Gert Verhulst na overlijden moeder: “ze heeft afgezien”

Foto: SBS Belgium

Gert Verhulst torst een duister oorlogsverleden met zich mee. Zijn grootouders collaboreerden in de Tweede Wereldoorlog met de Duitsers. Gert praat openhartig over hoe zijn familie daarmee omging…

“Het oorlogsverleden is bij ons thuis heel lang taboe geweest,” vertelde Gert Verhulst in De Morgen. “Maar het is duidelijk dat de ouders van mijn moeder in de oorlog fout zijn geweest.” Vooral Gerts moeder had het er heel moeilijk mee…

Gerts moeder heeft echter nooit de ware beweegredenen ontdekt achter de keuze van haar ouders. Was het uit overtuiging, uit naïviteit of om economische belangen?

De moeder van Gert Verhulst heeft er alvast zwaar onder geleden… Hoe ouder ze werd, hoe groter dat probleem. Zelfs net voor ze stierf spookte het nog volop door haar hoofd, vertelt Gert Verhulst emotioneel…

Gerts moeder stierf in 2014 en zelfs die laatste dagen voor haar dood was ze er nog volop mee bezig. “Drie dagen voor ze doodging, is ze nog een week bij mij aan zee geweest. En toen spookte het ook weer volop door haar hoofd,” aldus Gert Verhulst.

Na de oorlog werd de grootvader van Gert opgepakt. Officieel stierf hij in gevangenschap aan een hartaanval, maar de familie Verhulst vermoedt dat hij zelfmoord heeft gepleegd.

Gerts grootmoeder werd dan weer vastgezet in de Zoo van Antwerpen, waar sommige collaborateurs werden opgesloten in leegstaande dierenkooien.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.