Dennie Christian: “Ook op dat gebied zijn er speerpunten”

Foto: Peter De Smedt

Dennie Christian was het gelieg in de gemeente waar hij woont zo beu dat hij vier jaar lang voorzitter werd van een burgerinitiatief. Daarna ging hij nog een stapje verder en heeft hij zich verkiesbaar gesteld en werd hij gekozen voor het FGW, de vrije kiezersgemeenschap.

“In het begin was het een beetje moeilijk, omdat ik nog hoog in mijn frustratie zat vanwege het burgerinitiatief, maar daarna kon ik normaal functioneren. Ik bekijk alles vanuit het christelijk standpunt. Ik wil graag weten waarom mensen bepaalde beslissingen nemen en waarom sommige dingen niet openbaar mogen worden”, zegt Dennie in Party.

Dennie had één duidelijke reden om in de politiek te gaan en dat was dat er niets meer verborgen mocht gehouden worden voor de burger. Men moet exact weten wat er gepland is.

“Ook op het gebied van financiën hebben we enkele speerpunten. In mijn eerste jaar heb ik nog kunnen verhinderen dat de belasting omhoog ging voor de inwoners. Ik heb gesteld dat als de belasting omhoog gaat, dat dan alleen voor zakenmensen geldt. Dat is slechts 3,5% van de bevolking in ons dorp.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.