Willem-Alexander: “Je moet het zeker onderhouden”

Foto: RVD - Arenda Oomen

Sporten is gezond, een uitspraak die ook koning Willem-Alexander ter harte neemt. Hij doet verschillende sporten graag en probeert in topvorm te blijven. Al beseft hij dat het niet iedereen gegeven is.

“Maar als je het geluk hebt dat je gezond bent, dan moet je dat ook met sport onderhouden”, geeft hij als goede raad aan het NOS Journaal en in Part.

Behalve mountainbiken gaat de koning ook graag tennissen. Hij kijkt er niet alleen graag naar, hij speelt het ook gewoo zelf graag.

En daar houdt het niet bij op. Ook golfen staat op zijn lijstje met favoriete sporten.  Deze sport beoefende hij vroeger samen met zijn vader Claus. En is hij niet op de golfbaan te vinden, dan misschien wel op een paard.

Leuk weetje: de opa van Willem-Alexander, prins Bernhard was een bekwaam ruiter. Hij deed zelfs een poging om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. Helaas is hem dat nooit gelukt.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.