Worden de Oranjes verplicht tot vrijwilligerswerk?

Foto: Gemmy Woud-Binnendijk /RVD

Als het van Pieter Omtzigt afhangt, dan veranderd er binnenkort heel wat voor de Koninklijke familie. De taken van bepaalde leden zouden worden aangepast en hij zou hen het liefst ook verplichten om vrijwilligerswerk te doen.

Alleen voor Amalia verandert er weinig. Zij wordt koningin van Nederland en haar toekomst ligt vast. Voor haar zussen daarentegen, zij zullen voor hun eigen inkomen moeten zorgen, schrijft Weekend.

Hoe ze dat doen, dat is hun eigen keuze. De prinsessen lijken wel van plan te zijn hun officiële taken te blijven uitvoeren.

“Mijn zus stapte over lange tijd in een grote rol en het lijkt mij erg belangrijk dat zowel Ariane als ik haar steunen waar dat moet en kan, maar ik heb natuurlijk ook mijn eigen ambities”, klonk het nog een tijd geleden bij Alexia.

Mar het zou dus zomaar kunnen dat het kabinet de plannen van de prinsessen gaat dwarsbomen en dat ze alleen nog maar hun officiële plichten zullen mogen uitvoeren. En of de prinsessen daar zo blij mee gaan zien, dat betwijfelen we.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.nl

* verplicht in te vullen

ByShowbizznieuws247

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.