Koningin Maxima: “Waar kan ik een toegevoegde waarde zijn?”

Foto: Z.M. de Koning

Het wordt al een tijdje in twijfel getrokken of koningin Maxima haar werk bij de VN moet blijven uitvoeren of dat ze er beter mee zou ophouden.

De koningin krijgt vaak kritiek op de doelen die ze wil bereiken en daardoor beginnen veel Nederlanders zich vragen te stellen. Die kritiek is Maxima natuurlijk ook niet ontgaan, maar aan stoppen denkt ze voorlopig nog niet. Elke twee jaar bespreekt ze ook met de secretaris-generaal of ze nog blijft doorgaan of niet.

“Het werk is nog lang niet klaar. Wat is het werk dat nog gedaan moet worden? En waar kan ik van toegevoegde waarde zijn? Daarover ben ik nog steeds in gesprek. Doorgaan is niet zozeer de kwestie, maar wat?”, citeert Weekend de koningin.

Het siert Maxima wel dat ze steeds benadrukt dat ze het werk wat ze doet voor de VN niet alleen doet. Zo krijgt ze hulp van verschillende partners.

Ze krijgt onder meer hulp van een particulier secretaris, ze beschikt over een klein kantoor in New York specifiek voor haar VN-werk en er werken ook nog eens heel wat mensen uit verschillende instanties met haar samen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.nl

* verplicht in te vullen

ByShowbizznieuws247

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.