Gerard Joling: “Het gemis is extra groot tijdens de feestdagen”

Foto: Peter De Smedt

Gerard Joling ervaart dit jaar een kerst met gemengde gevoelens. Na het overlijden van zijn moeder Janny begin 2022, is de kersttijd voor hem een tijd van herinnering en gemis. 

“Mijn eerste kerst zonder haar,” zegt Gerard in Story, verwijzend naar zijn moeder. Hij herinnert zich de laatste momenten met haar, waarbij hij haar hand vasthield tot het laatste moment. 

Gerard spreekt zijn dankbaarheid uit voor de lange tijd die ze in goede gezondheid bij hem waren. Hij herdenkt ook zijn vader Herman, die 28 jaar geleden overleed. Tijdens feestelijke momenten zet hij waxinelichtjes tussen foto’s van overleden familieleden en vrienden. 

“Zo zijn zij er ook een beetje bij,” zegt Gerard, die deelt dat het ouder worden ook betekent dat het kastje met herinneringen steeds voller wordt.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.