René Froger: “Ik heb er tien jaar voor moeten knokken”

Samen met Jeroen van der Boom, Samantha Steenwijk en Danny de Munk gaat René Froger in ‘De Hollandse nieuwe’ op zoek naar de nieuwe volkszanger van Nederland. Een programma dat René altijd graag heet gepresenteerd.

“Dit is gewoon andere koek dan de talentenjachten die we al kennen. Wij komen bij de mensen thuis. We zijn met een soort camper door het hele land gereden. De mensen doen auditie tussen de schuifdeuren in hun eigen huis, te gek”, klinkt het enthousiast in Vriendin.

Dat het programma zo puur en eerlijk is, is één van de grote pluspunten van de show volgens Froger. Het is geen groots opgezette show met veel glitter en glamour, maar gewoon een heel eenvoudige show.

“Jeroen stapt gewoon die huiskamer binnen en maakt een praatje met de deelnemer. Even later volgen Samantha, Danny en ik om de auditie te beoordelen. We zien ook geregeld kandidaten die letterlijk braken van de zenuwen. Alle emoties kwamen eruit.”

Froger herkent veel van het parcours dat de mensen afleggen met het parcours dat hij ooit als zanger heeft moeten afleggen. “Ik heb er tien jaar hard voor moeten knokken om überhaupt een podium te krijgen. Dat is bij sommige mensen in het programma ook zo. Je moet de ‘geef nooit-op-mentaliteit’ hebben en geloven dat je er wel komt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.