Klaasje van K3 slachtoffer van inbraak

ByLisa Paulussen

09/06/2022
Foto: VTM

Vorig jaar nam Klaasje afscheid van K3. Zes jaar intensief samenwerking, dat doet wat met een mens. Klaasje besliste in de zomer van 2020 dat zij een andere weg wou inslaan. En zo kwam er na zes jaar een einde aan het K3-verhaal van Klaasje Meijer. De zangeres blikt tevreden terug op die periode, maar het is tijd voor iets nieuws.

“Wat deed je jaar het meest verdriet?” was één van de vragen die Klaasje in het verleden kreeg en daarop gaf Klaasje een verrassend antwoord: “Mijn dwarsfluit is gestolen uit mijn wagen. Die had ik nodig voor de K3-show”, klinkt het.

Klaasje treurde een tijdje geleden om het verlies van haar favoriete muziekinstrument. “Ze had een hoge emotionele waarde, want ze was vroeger van mijn tante en ik ben erop beginnen spelen toen ik zes was.”

Geld moet rollen en dus informeerde Dag Allemaal bij Klaasje aan wat zij het afgelopen jaar met plezier geld uitgegeven heeft en dat blijkt een jas te zijn. “Behalve die dwarsfluit is ook mijn jas gestolen uit mijn auto, dus ik heb een mooie nieuwe jas gekocht. Ik ben er heel blij mee”, laat Klaasje weten.

Het is ondertussen zes jaar geleden dat Karen, Kristel, Josje en Gert Verhulst Klaasje bombardeerden tot de nieuwe blonde van K3. Plots was Klaasje wereldberoemd in Vlaanderen en in Nederland en stond ze 10.000 Luchtballonnen te zingen alsof ze nooit wat anders had gedaan in haar jonge leven.

Het leven van Klaasje zag er plots héél anders uit en daardoor sloeg zij een paar stappen in haar leven over. “Als je begin 20 bent, dan word je sowieso op een gegeven moment een vrouw, maar dat is bij ons misschien wel sneller gegaan.”

Het leven van Klaasje stond plots op haar kop want elke dag vanuit Nederland naar Schelle komen was echt geen optie en dus moest zij verhuizen. Die verhuis zorgde lange tijd voor een tweestrijd bij de zangeres.

“Weet je wat het is? Ik voel me af en toe opgesplitst tussen twee werelden. Ik ben naar Antwerpen verhuisd en ik moet hier nu gewoon volledig mijn leven opbouwen en dat lijkt heel vanzelfsprekend maar dat is het niet echt”, gaat Klaasje verder.

“Het lukt niet echt om hier een sociale kring te krijgen” en daar zijn volgens Klaasje verschillende redenen voor. “Ik praat anders en ik ben een beetje de vreemde eend in de bijt. Hier voel ik me niet altijd helemaal begrepen omdat hier mijn achtergrond niet is. Dus ik denk heel vaak: Oké, is dit het?”.

Klaasje moest niet alleen haar familie maar ook haar vrienden achterlaten in het noorden van Nederland en stond er van de ene op de andere dag alleen voor. En ook al kan ze dag en nacht bij Hanne en Marthe aankloppen, dat voelt toch anders.

“Ik heb wel eens het gevoel dat er niet echt gezien wordt hoe hard ik mij aanpas. En dat bedoel ik dan ook vooral tussen ons drieën vaak.”
Klaasje is van mening dat zij destijds totaal geen showbizzmeisje was en volgens jaar is ze dat eigenlijk nu nog altijd niet. “Showbizz vind ik toch ook wel gedeeltelijk een beetje nep, af en toe, een beetje leeg”, gaat Klaasje verder.

De blonde van K3 is een echte losbol maar sinds zij bij K3 is, let zij echt wel op wat ze doet. “Sinds K3 heb ik nooit meer zoveel gedronken dat ik echt dronken werd. Je let wel meer op”, geeft Klaasje toe. Alleen in het verkeer let Klaasje iets minder op. Gert Verhulst merkte eerder op dat Klaasje een bijzondere rijstijl heeft en in de wagen durft ze écht wel eens de middenvinger opsteken.

Klaasje was zes jaar de blonde van K3 en zat al die tijd in dat welbepaalde hokje dat bij haar personage hoort. “Ik ben altijd bang dat mensen denken dat ik écht dom ben, dat speel ik ook in onze shows. Ik ben toch een beetje het domme blondje, de grappige, de naïeve, maar ondertussen ben ik zelf niet dom.”

Het leek in 2018 al dat Klaasje zich niet lekker voelde bij wat ze bij K3 doet maar toen dacht zij nog niet aan stoppen. “Zolang er voor mij genoeg uitdaging in zit, dan kan ik dit superlang volhouden”, klinkt het. “Ik ben echt wel gelukkig met mijn job”, reageerde Klaasje toen.

Toch was er iets waar zij zich zorgen om maakt. “Ik heb zo’n bol neusje. Nu is dat nog vrij schattig maar ik ben bang dat als ik nog wat groei, dat mijn neus ook groeit en dat dat dan zo’n soort aardbei wordt.”

Ondertussen woont Klaasje terug in Nederland, dat was al langer het plan. Zeker in de richting van het gezinsleden. “Ik wil dat mijn kinderen naar een Nederlandse basisschool gaan. Ik zou het vreemd vinden als mijn kinderen meer Vlaams praten dan ik,” reageerde Klaasje zelfverzekerd.

Klaasje bleef dus lange tijd in België wonen, haar relatie hield gelukkig stand, ook al was dat niet altijd makkelijk. “Je moet elkaar voor de volle 100 procent kunnen vertrouwen. Dat is inderdaad niet altijd even gemakkelijk, want soms missen we elkaar enorm”, vertelde Klaasje nog in Story.

Klaasje: “Maar die afstand is tegelijk goed. Mochten Max en ik nu samenwonen en elkaar zeven dagen op zeven zien, zou ik me opgesloten voelen. Nu doen we elk ons eigen ding en hebben we elkaar altijd veel te vertellen.”
Klaasje is al heel wat jaren met Max samen, in het verleden riep zij wel eens uit dat zij met hem wou trouwen. Zover is het nog niet gekomen, al vermoeden wij dat dat ook niet bijzonder lang meer zal duren.
“Laat ons eerst maar elk ons eigen ding doen en dan zien of en waar we kunnen samenwonen. En daarna misschien kindjes. Maar nu zie ik het totaal nog niet zitten om mama te worden”, klonk het enkele jaren geleden.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.