Jaap Reesema: “Dat kan nu echt niet meer”

Foto: VTM

Ze letten beter op

Jaap Reesema doet het goed, ontzettend goed zelfs. Zijn album ‘Als je voor me staat’ deed het bijzonder goed in de Nederlandse en Belgische albumcharts en elke single die hij lanceert lijkt een gigantisch succes te worden.

Maar naast muziek maken, maakt hij ook een podcast samen met zijn beste vriend Sander Schimmeplpenninck.

“We nemen onze eigen levens, maar ook de actualiteit door. In die zin hebben we elkaar echt nodig. Sander is heel sterk op de inhoud, weet veel van politiek, maar als hij het in zijn eentje zou doen, zou het veel te zwaar worden. Ik zorg voor de lucht, voor de slechte grappen en voor de vragen die de gemiddelde luisteraar ook heeft”, vertelt Jaap in AD.

Hun podcast wordt druk beluisterd en ondertussen hebben Sander en Jaap er een heel bedrijf kunnen rond opzetten. Zo kunnen ze nog meer podcasts maken, maar ook televisieprogramma’s en branded content.

“Ik denk dat Sander en ik voor de luisteraars niet als twee presentatoren, maar echt als vrienden voelen. Je kunt in een podcast geen rol spelen, zoals op tv. Als je een uur lang bij iemand in zijn oor praat, moet het echt zijn. Sander en ik letten inmiddels wat meer op onze woorden, zeker in het begin zeiden we alles wat we in de kroep ook roepen. Dat kan nu echt niet meer.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.