Daarom brengt Dan Karaty een boek uit

Foto: VTM

Na de zomer verschijnt het boek ‘If I’m Being Honest’ of ‘Als Ik Eerlijk Ben’: een pijnlijk relaas over het leven van ‘Holland’s Got Talent-jurylid Dan Karaty voor, tijdens en na zijn opname in een verslavingskliniek. In een interview met Party vertelt Dan waarom hij besloot dit boek over zijn alcoholproblematiek uit te brengen.

“In de kliniek is het beginnen met een dagboek één van de eerste dingen die je moet doen”, legt hij uit. “Daarbij moet je ver teruggaan in je leven en periode voor periode beschrijven. Ik zat daar uren in mijn kamer te schrijven. Niet alleen leerde ik daardoor veel over mezelf, maar ik hield ook van de bezigheid en het proces. Het was therapeutisch.”

Dan kwam tot het besef dat zijn leven een ramp was, ondanks alle mooie kansen die hij had gekregen en ondanks alle beroemdheden waarmee hij heeft mogen werken, alle lieve en fijne collega’s. Hij besefte hoe zijn verslaving al die waardevolle relaties kapot heeft gemaakt. En dát wil hij vertellen.

“Ik wil het échte verhaal vertellen, en ook de ellende van thuis: wat mijn vrouw en kinderen hebben moeten doormaken. Misschien kan ik er anderen mee helpen”, hoopt Dan.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.