Gerard Cox: “Daar ben ik nog niet klaar voor”

Showbizznieuws247.nl

Theatericoon voelt de leeftijd

Zanger en acteur Gerard Cox is inmiddels al even de 80 voorbij. In 2021 kondigde hij op zijn 81ste aan te stoppen met acteren in het theater. Maar acteren voor film doet hij wel nog.

Zo was hij te zien in de romantische komedie ‘Casa Coco’, die eind vorig jaar in de bioscoop verscheen.

Voor de opnames van deze prent reisde hij af naar het eiland Bonaire in het Caribische deel van Nederland. Tijdens de opnames kwam Gerard helaas lelijk ten val. Aan Party legt hij uit hoe dat kwam:

“Ik had een bril op die de productie had uitgekozen voor mijn outfit. Die bril was niet multifocaal, er zat geen leesgedeelte in. Toen ik een houten plankenvloer opliep, zag ik de opstap niet en toen viel ik. Uitgerekend op een moment dat ik even niet werd begeleid en ondersteund door de meiden van de make-up.” De schade viel gelukkig nog goed mee. “Mijn knie was kapot en verderop in de film is er een shot waarop je dat kunt zien. Dat wil zeggen: het is een flits, niemand heeft het gezien, maar ikzelf zag het wel. Ik dacht bij het terugkijken: ‘verrek, dat is die kapotte knie’, aldus Gerard.

Om dergelijke ongelukken in de toekomst te vermijden zou een wandelstok een uiterst geschikt preventief hulpmiddel zijn, erkent Gerard. Toch vindt hij zoiets voor zichzelf nog geen optie: Dat is een psychologische grens die ik nog niet over wil. Het ziet er nou eenmaal anders uit: een man met een stok, zoiets maakt je toch visueel stukken ouder”, besluit hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.