Goedele Liekens onder vuur

Foto: SBS Belgium

Na haar verschijning in de talkshow ‘HLF8’ ligt Goedele Liekens stevig onder vuur. Dat de presentatrice zei dat alle gevallen van grensoverschrijdend gedrag uit de media moeten worden gehouden, viel niet bij iedereen in goede aarde.

Goedele wil dat er graag een veilige werkcultuur is voor iedereen en dat dat alleen kan door gevallen van grensoverschrijdend gedrag buiten de media te houden.

Goedele deed deze uitspraken naar aanleiding van het gedrag van Jack van Gelder bij NOS Sport, die mee aan tafel zat bij ‘HLF8’.

“Ik heb het gevoel dat Jack zich nu moet verantwoorden en dat draait het vermoeden van onschuld om. Jack is schuldig en nu moet hij even uitleggen dat hij daarom, daarom en daarom niet schuldig is. Dat is net hetzelfde als wat Tom Egbers moet doen en ik vind het zo erg dat we dit soort zaken die heel belangrijk zijn voor onze maatschappij via de media spelen.”

Angela de Jong vindt dat Goedele domme uitspraken heeft gedaan. “Zij vindt dat het hele verhaal niet naar buiten mocht. Dat moest intern worden opgelost. Dan denk ik: Dat is nou net de crux. Dat er al vijftien jaar aan de bel wordt getrokken of twintig jaar, maar dat niemand dat oppakt en dat er pas iets gebeurt op het moment dat het in de media is.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.nl

* verplicht in te vullen

ByShowbizznieuws247

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.