Zangeres Sieneke geschokt door plots overlijden

ByLisa Paulussen

22/03/2023
Foto: Showbizznieuws247.nl

“Heel triest”

Haar eerste CD ‘It’s my dream’, met zes covers van jaren 80-nummers bracht zangeres Sieneke uit in 2007. Ze was toen amper 15 jaar.

Haar grote doorbraak volgde in 2010, toen ze meedeed aan het Nationaal Songfestival, waar alle deelnemers een versie van het door Pierre Kartner geschreven lied ‘Ik ben verliefd (sha-la-lie)’ moesten brengen. Sieneke won nadat ze door Kartner als winnares werd aangewezen toen zowel het jury-oordeel als de stemmen van het publiek niet doorslaggevend waren. Hierdoor mocht ze Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Oslo dat jaar.

Weekblad Weekend vroeg zich dan ook af wat de zangeres voelde toen in november 2022 het nieuws kwam dat de man die haar carrière lanceerde, en die voor altijd onsterfelijk zal zijn onder zijn artiestennaam Vader Abraham, op 87-jarige leeftijd overleden was aan de gevolgen van botkanker.

En hoewel de zangeres niet echt contact meer had met hem, kwam zijn overlijden toch als een schok, zo blijkt.

“Zijn overlijden kwam als een schok en was ook wel onverwacht. Pierre was al op leeftijd, maar je denkt dat zulke grootheden voor altijd blijven bestaan. Als dan het nieuws komt dat zo iemand is overleden, is dat toch een schok. Heel triest.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.