Eurosong-deelnemers wekken ergernis op

Foto: Jasper Suyk

Het Eurovisiesongfestival komt steeds dichterbij en alle deelnemende nummers worden beetje bij beetje bekend. Ook Nederland weet nu met welk nummer Mia Nicolai en Dion Cooper naar het festival trekken.

Maar het nummer wordt niet bepaald goed onthaald, en het gedrag van de twee deelnemers ook niet. Nederland vreest dan ook voor een stevige nederlaag.

“Het is zo slecht te verstaan, dat nummer. Dit is dus het liedje waarvan iedereen in november zei: ‘Nou we hebben iets, er is geen discussie over, dit is zo waanzinnig, dit moet het zijn.’ Een ander liedje hebben we nooit gehoord. Maar dit is dus het resultaat en hier moeten we het mee doen. Ik ben er niet kapot van”, zegt journalist Evert Santegoeds.

Met het nummer stuurt Nederland ook weer een stukje Duncan Laurence naar het festival, want hij heeft het nummer meehelpen componeren. Al vindt niemand het zo goed als zijn eigenste ‘Arcade’ waarmee hij het songfestival heeft gewonnen.

Maar er is ook weinig interesse in Mia en Dion zelf. ‘Die mensen … We kennen ze niet en ik vraag me zelfs af of ik alles van ze wil weten. Daar zullen zij dan wel weer blij mee zijn. Maar ik vind het een moeilijke exercitie”, klinkt het nog bij Evert.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.