Jaap Reesema: “Ik kan er maar niet aan wennen”

Foto: Qmusic

Hij vindt het een beetje vreemd

De Vlaamse fans van Jaap Reesema kunnen al bijna niet meer wachten op het nieuwe seizoen van ‘Liefde Voor Muziek’. Daarin zal Jaap onder meer covers brengen van K3, Metejoor en Stef Bos.

Jaap is altijd heel erg welkom geweest in Vlaanderen en de Vlamingen zijn dol op hem. Al kan hij niet ontkennen dat hij af en toe vindt dat Vlamingen vreemde gewoontes hebben?

“Dat jullie het woord ‘poepen’ anders gebruiken dan wij. In Nederland betekent dat naar het groot toilet gaan, maar in Vlaanderen draait het rond s*ks. Heel vreemd. Telkens als ik het hoor, moet ik lachen. Hoe vaak ik hier ook kom, ik wen er niet aan”, lacht hij in Story.

Gelukkig ergert Jaap zich niet te veel aan het woord. Iets wat hij aan te laat komen wel doet. Zijn vrouw Kim Kötter is er een meester in.

“Mijn vrouw Kim snapt niets van ‘tijd’. Als we ergens om 10 uur moeten zijn en het is een half uur rijden, dan zegt ze om kwart voor 10: ‘Ik red het wel’. Waarop ik dan antwoord: ‘Dat kan helemaal niet, je had al lang in de wagen moeten zitten.’ Ik ben altijd op tijd.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.